Șapte asociații din agricultura ecologică au constituit Organizația Interprofesională pentru Produse Agroalimentare Ecologice din România – OIPA-AE

Șapte asociații din agricultura ecologică au constituit Organizația Interprofesională pentru Produse Agroalimentare Ecologice din România – OIPA-AE
Șapte asociații reprezentative din agricultura ecologică au pus bazele Organizației Interprofesionale pentru Produse Agroalimentare Ecologice din România – OIPA-AE.

Organizațiile care au semnat Actul constitutiv sunt:

  1. Asociaţiei Bioagricultorilor din România “BIOTERRA”;
  2. Asociația  Română pentru Agriclutură Durabilă – ARAD;
  3. Asociația Operatorilor din Agricultura Ecologică “BIO ROMÂNIA” – Filiala Tulcea;
  4. Asociația Proecologic Sistem;
  5. Asociația Producătorilor, Prelucrătorilor și Utilizatorilor de Plante Medicinale și Aromatice din România – POPAM;
  6. Asociația Organic Land;
  7. Asociaţia Producătorilor de Vinuri și Produse Vitivinicole – APVPV Însurăţei.

În cadrul Consiliului Director, președinte OIPA-AE a fost desemnat domnul dr. ing. Ion Toncea, președintele ARAD.

”OIPA – AE va apăra și promova interesele producătorilor, procesatorilor și comercianților în mod unitar, transparent și cu o singură voce, pentru a elimina confuziile existente în piață între organismele de certificare din agricultura convențională și agricultura ecologică” – a declarat domnul Costin Lianu, directorul general al USH Pro Business.

Evenimentul, organizat de USH Pro Business, a avut loc pe 9 mai 2018, la București, în cadrul seminarului “Pașaport de export pentru firmele românești – Importanța brandului și a asocierii în exportul de produse ecologice”.

Alături de reprezentanții asociațiilor de profil din agricultura ecologică care au semnat Actul de constituire a OIPA – AE, la eveniment au participat domnul Laurent Vonwiller, expert Bio Suisse, membru al Comisiei de Import a Organizației Elvețiene pentru Agricultura Ecologică, reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și ai Ministerului Economiei.

În cadrul întâlnirii, domnul Laurent Vonwiller a apreciat demersul inițiat de USH Pro Business și a prezentat experiența sa valoroasă în acest domeniu, evidențiind importanța filierelor de produs în agricultura ecologică, precum și modelul Bio Suisse al Organizației Elvețiene pentru Agricultura Ecologică. Din prezentarea domnului Laurent Vonwiller a rezultat faptul că Bio Suisse este promotorul celor mai avansate sisteme de calitate în domeniul produselor agroalimentare ecologice.

(Sursa: comunicat de presă)

Leave a Reply

Your email address will not be published.