EDITORIAL | O VOCE DISTINCTĂ

EDITORIAL | O VOCE DISTINCTĂ
EDITORIAL
Aurelian CHISCOP
redactor-șef

 

Într-o epocă în care aproape toată lumea este convinsă că destinul publicațiilor tipărite este ori să moară, ori să treacă pe internet în cel mai bun caz, o revistă s-a născut: Revista ECO AGRICULTURA românească.

Nașterea nu a fost dintre cele mai ușoare. Noi, echipa redacțională, am studiat piața publicațiilor de profil. Am găsit câteva produse de calitate, dar care se ocupă de agricultura convențională. și, surpriză!, nu exista nicio revistă de agricultură ecologică care să apară și print.

Am anunțat în comunitatea de agricultură ecologică faptul că intenționăm să scoatem o revistă destinată exclusiv acestui sector. Cei mai mulți au reacționat cu entuziasm la aflarea veștii. Profesori, cercetători, specialiști dintre cei mai renumiți au acceptat imediat să devină colaboratorii noștri, alții poate doar ca să nu îi mai terorizăm cu telefoane și termene de predare a articolelor.

Au fost însă și dintre aceia care – nu cu rea-intenție, ci cu grijă – s-au arătat îngrijorați de reușita demersului nostru. Argumentele erau cele de la început. Cu toate acestea, companii de vârf din domeniu, dar și altele mai mici au acceptat să își publice machetele publicitare și advertorialele într-o revistă pe care nu o văzuseră.

Mare a fost satisfacția noastră, a echipei redacționale, când am primit o mulțime de aprecieri după apariția primului număr. Cei care au semnat articolele au fost mulțumiți de calitatea revistei, firmele au încheiat contracte de publicitate pentru o perioadă mai lungă, iar unele companii ne-au căutat din proprie inițiativă.

Dar, mai presus de toate, am rămas cu sentimentul că frumoasa comunitate a agriculturii ecologice are acum o voce distinctă: Revista ECO AGRICULTURA românească.

Leave a Reply

Your email address will not be published.